SEO tips voor een nieuwe website

Heb je net een nieuwe website laten bouwen? Dan wil je zo snel mogelijk ranken binnen de zoekmachines. Maar het ranken van een nieuwe website blijkt in de praktijk niet zo eenvoudig te zijn. Wellicht heb je wel eens gehoord over Google Sandbox. Kort gezegd houdt het in dat een website niet ranked totdat deze een bepaalde leeftijd bereikt heeft.

Dat kan natuurlijk enigszins frustratie opleveren, zeker omdat je al zoveel tijd gestoken hebt in je nieuwe website. Maar geen zorgen! We geven je graag een aantal tips waar je snel mee uit de voeten kunt en het Google Sandbox effect verslaat.

Wat is Google sandbox?

Op een bepaald punt werd duidelijk dat het veel eenvoudiger is een nieuwe website te laten ranken in andere zoekmachines zoals Bing of Yahoo, dan het was binnen Google. Daardoor is de theorie in het leven geroepen dat Google een filter hanteert waarin nieuwe website tijdelijk gevangen worden gehouden totdat zij een bepaalde leeftijd hebben bereikt.

Bestaat Google sandbox echt?

Maar dan de prangende vraag: bestaat Google sandbox écht? Google ontkent het bestaan van een filter, maar geeft wel aan dat een nieuwe website kampt met negatieve ranking factoren. Dit wordt alleen niet veroorzaakt door de leeftijd van een website, maar door het simpele feit dat een nieuwe website minder betrouwbaarheid uitstraalt. Zowel voor nieuwe als bestaande websites kan het gebrek aan hoogwaardige kwaliteit content of autoriteit ervoor zorgen dat Google jouw pagina's niet weergeeft binnen de zoekresultaten.

Dus ja, een nieuwe website heeft te maken met een achterstand binnen de zoekresultaten, maar deze achterstand is niet tijdgebonden. Jouw website gaat ranken wanneer jouw content over voldoende vertrouwen en autoriteit beschikt.

Tips om een nieuwe website te laten ranken

Je wilt zo snel mogelijk een nieuwe website laten ranken en het liefst ook op zoekwoorden met een hoog zoekvolume. Wanneer jouw website live staat is het heel goed om direct goede content te plaatsen en ook intern en extern te linken. Je maakt als het ware direct de connectie tussen jouw eigen website en de rest van het web.

1. Draai een website audit

2. Word lid van bedrijvengidsen

4. Toon positief gebruikersgedrag

5. Groei een backlink profiel

6. Refereer naar hoge kwaliteit websites binnen jouw branche

Samenvattend:

Een nieuwe website direct laten ranken binnen de zoekmachines? Zorg voor een heleboel trust signals en dat je structureel bouwt aan meer autoriteit. Of huur een SEO specialist in om je te helpen hoger in Google te komen.