rvs keukenbladen kopen voor je moderne keuken

Een RVS Keuken voor moderne huishoudens

Roestvrij staal (RVS) is inderdaad populair in keukens, zowel in professionele horecagelegenheden als bij particulieren. Dit komt door verschillende voordelen die RVS biedt:

  • Hygiëne: RVS is zeer hygiënisch omdat het geen stoffen, kleuren of geuren absorbeert. Vuil, vocht en etensresten hechten zich niet aan het staal, waardoor het eenvoudig schoon te maken is. In de horeca, waar hygiëne van groot belang is.
  • Geen invloed op smaak: RVS heeft geen invloed op de smaak, geur of kleur van voedsel. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je gerechten een vreemde smaak krijgen. Daarom worden ook veel potten en pannen van roestvrij staal gemaakt.
  • Hittebestendig: RVS is een slechte warmtegeleider, wat handig is in de keuken. Je kunt een hete pan direct op een RVS aanrechtblad zetten zonder het staal te beschadigen.
  • Sterk en duurzaam: RVS is vrijwel onverwoestbaar. Het is bestand tegen vuil, vocht en hoge temperaturen, waardoor een RVS keuken doorgaans een leven lang meegaat.
  • Moderne uitstraling: RVS geeft een keuken een strakke en moderne uitstraling. Het wordt steeds populairder onder particulieren en is goed te combineren met andere materialen zoals hout of kunststof.
  • Kortom, RVS is niet alleen praktisch, maar ook esthetisch aantrekkelijk voor keukens

    Roestvrij staal (RVS) wordt steeds populairder in keukens vanwege de vele voordelen die het biedt. Hier zijn enkele inspirerende voorbeelden van roestvrijstalen keukens:

    RVS KEUKEN maakt op maat gemaakte RVS-keukens. Of je nu een RVS achterwand bij je inductieplaat wilt, een RVS aanrechtblad of een volledige RVSkeuken, zij helpen je van A tot Z. RVS heeft een hoog designgehalte en maakt je keuken tot een echte eyecatcher. Het is duurzaam, hygiënisch en goed te combineren met verschillende keukenstijlen. Bekijk hun Pinterest-profiel voor inspiratie1.

    Trend voor moderne gezinnen is de industriële look
    Industriële keukens met roestvrij staal zijn ook thuis populair. Denk aan een RVS keukenblok met een RVS werkblad, spoelbak, kraan en handgrepen. Ook keukenapparatuur zoals een afzuigkap en RVS achterwand kunnen goed gecombineerd worden met RVS

    RVS keuken biedt meer voor architecten en ontwerpers
    RVSKeuken maakt complete RVS-keukens op maat. Dit betekent dat ze volledig uit RVS-delen bestaan, inclusief inbouwapparatuur zoals laden, wanden, bladen en onderbouw. Bekijk enkele voorbeelden op onze website


    RVS pas bij vele keukenstijlen
    RVS heeft een hoge hygiënestandaard, is duurzaam en kan op verschillende manieren worden toegepast. Of je nu voor een glanzende, matte, gewalste of koperen look gaat, RVS past bij diverse keukenstijlen. Let wel op de krasgevoeligheid en vingerafdrukken van het materiaal bij dagelijks gebruik. Gelukkig is het onderhoud niet moeilijk: gebruik een allesreiniger en speciale middelen voor RVS om het schoon te houden. Vermijd schuursponsjes vanwege de krasgevoeligheid

    Oderhoud van je Roestvrijstalen keukenblad

  • Regelmatig schoonmaken: Om je RVSKeuken in topconditie te houden, is regelmatig schoonmaken essentieel. Gebruik een zachte doek, mild afwasmiddel en warm water om vuil, vingerafdrukken en vlekken te verwijderen. Vermijd schurende materialen die krassen kunnen veroorzaken.
  • Afdrogen na reiniging: Na het schoonmaken is het belangrijk om het RVS goed af te drogen. Dit voorkomt watervlekken en kalkaanslag. Gebruik een schone, droge doek om het oppervlak te polijsten.
  • Speciale RVS-reinigers: Er zijn speciale reinigingsmiddelen voor roestvrij staal verkrijgbaar. Deze zijn ontworpen om vlekken en vingerafdrukken te verwijderen zonder het materiaal te beschadigen. Volg de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.
  • Polijsten: Om je RVSKeuken glanzend te houden, kun je af en toe een RVS-polish gebruiken. Dit helpt bij het verwijderen van kleine krasjes en geeft het staal een mooie glans.
  • Vermijd schurende materialen: Gebruik geen schuursponsjes, staalwol of schurende reinigingsmiddelen op RVS. Deze kunnen krassen veroorzaken. Kies in plaats daarvan voor zachte materialen zoals microvezeldoeken.
  • Voorkom contact met zout en zuur: Zout en zuur kunnen RVS aantasten. Vermijd direct contact met bijvoorbeeld zout water of citroensap. Als er toch vlekken ontstaan, reinig ze dan zo snel mogelijk.
  • Bescherm tegen krassen: Gebruik snijplanken en onderzetters om krassen op het RVS-oppervlak te voorkomen. Vooral bij het snijden van voedsel is dit belangrijk.
  • Controleer de kitnaden: Controleer regelmatig de kitnaden rondom het RVS aanrechtblad en de spoelbak. Als er beschadigingen zijn, herstel deze dan om lekkages te voorkomen.