Kraamcadeaus van zilver, om voor altijd te bewaren

Kraamcadeaus zijn altijd leuk om te geven. Je kunt ermee laten zien dat je blij bent dat de baby is geboren en een mooi aandenken geven aan de dichtbije familie. Zilver is dan een goed idee, want dat blijft lang mooi en behoudt zijn waarde - anders dan kleertjes of speelgoed waar ze uitgroeien en dat vervolgens op marktplaats belandt. Hieronder staan een aantal ideeën voor zilveren kraamcadeaus waarmee je een blijvende indruk kan achterlaten.

Zilveren spaarpot

Dit is een mooi symbolisch cadeau om te geven samen met een eerste storting op de spaarrekening van het kindje of met een eerste ‘donatie' erin. De traditie is namelijk dat je nooit een lege spaarpot kan aankomen als cadeau. Meestal zijn deze spaarpotten verzilverd en je kunt er bijvoorbeeld ook de naam van de baby op laten zetten. Zo'n spaarpot staat mooi in de babykamer en het is leuk om er steeds iets in te doen op vaste momenten, zoals de verjaardag.

Zilveren baby armbandje

Een zilveren baby armbandje is super leuk om te dragen, ook bijvoorbeeld samen met de moeder of met een naambedel eraan. Zo'n armbandje groeit een tijdje met het kindje mee, en daarna kun je het bewaren als een mooie herinnering voor later. Dan besef je pas hoe klein de baby eigenlijk was. Het leuke aan dit cadeau is dat het niet teveel ruimte inneemt, maar wel een hele grote gevoelswaarde heeft. Meestal krijgen kindjes zo'n mooi zilveren armband van hun ouders of grootouders.

Zilveren tanden- of haarlokdoosje

Wanneer de kleine gaat wisselen is het traditie om de eerste tandjes te bewaren. Daarom kan je een speciaal doosje geven om deze tandjes later in te bewaren, waarbij het kindje zijn of haar tand onder een kussen legt en vervolgens bezoek krijgt van de tandenfee. Ook is het leuk om een doosje te geven om een lokje van de eerste haartjes in de bewaren. Zo'n cadeau is erg bijzonder, want het eerste tandje of eerste plukje haar van een kindje komt nooit meer terug. Bovendien is het leuk om later terug te kunnen kijken en het verschil zien met de haarkleur van later of hoe klein zo'n eerste tandje eigenlijk was.

Verzilverd eerste schoentje

Ook al kunnen ze nog niet lopen, vaak dragen ze al wel hun eerste schoentjes. Die zijn altijd zo lief en klein en als je die wil bewaren is het mooi om ze te laten verzilveren. Dit is iets dat al tientallen jaren gebeurt. Meestal wordt er maar één schoentje verzilverd, maar het kan ook als paar. Denk bijvoorbeeld aan de eerste sandaaltjes, loopschoentjes of sneakertjes. Het is wel belangrijk om de schoentjes regelmatig op te poetsen, anders worden ze donker. Ook dit is weer zo'n item waarvan je je later niet kan voorstellen dat ze erin hebben gepast.

Overige kraamcadeaus van zilver

Met een zilveren fotolijstje kan de mama de mooiste foto van haar kindje in de kamer neerzetten. In een zilveren borstvoeding sieraad kan bijvoorbeeld de moedermelk van de mama worden verwerkt als aandenken. Ook een zilveren kam of borstel en een zilveren rammelaar zijn mooie kraamcadeaus als decoratie in de babykamer of om natuurlijk echt te gebruiken. Meer tips over originele kraamcadeaus lees je hier.