Goedkope aanbieding sim only

Steeds vaker kiest de consument voor een sim only abonnement. De prijzen van deze sim only contracten zijn in de loop van de tijd steeds lager geworden en zo is het steeds makkelijker om een goedkope sim only aanbieding te vinden. Verder zijn de bundels flexibeler en ook gaan mobiele telefoons steeds langer mee dankzij de technologische ontwikkeling. Last but not least, mobiele telefoons kosten nogal wat. Deze ga je natuurlijk niet om het jaar vervangen. Abonnementen waarbij je een nieuwe mobiel krijgt, zijn dan meer een optie om de twee a drie jaar. En mede vanwege de eerder genoemde punten valt met een sim only veel geld te besparen.

Wanneer je een mobiel abonnement wilt uitkiezen zijn er wel een aantal zaken waarmee je rekening dient te houden. Deze volgen hieronder:

  • Wat is mijn verbruik per maand? Hoeveel bel je en hoeveel ben je online. Hier is eenvoudig antwoord op te geven door te kijken naar je verbruik in de afgelopen maanden en welllicht zie je hier in de toekomst verandering in komen.

  • Wat zijn de kosten van het mobiele telefoon abonnement en valt dit binnen mijn budget? De kosten zijn doorgaans afhankelijk van de abonnement specificaties (aantal belminuten, internetbundel en aantal SMS-berichten per maand oftewel je abonnementsbundel).

  • Wat zijn de aansluitkosten voor het abonnement? Voor nummerbehoud worden over het algemeen geen kosten meer in rekening gebracht.
  • Hoe lang loopt het contract? Doorgaans is de looptijd van een mobiel abonnement 1 of 2 jaar. Er zijn echter ook aanbieders die telefoon abonnementen aanbieden die maandelijks opzegbaar zijn. Hoe flexiber wil jij zijn?
  • Is er een telefonische helpdesk? Veel vaker werken bedrijven met chatbox waar je terecht kan voor je vragen of hebben ze een Whatsapp nummer voor contact. Dit kan voldoende zijn als je een algemene vraag te stellen hebt. Heb je een vraag waarbij je veel moet uitleggen, dan is een telefonische helpdesk wel handig.
  • Is de telecomaanbieder betrouwbaar? In Nederland zijn betrouwbare bekende grote spelers actief op de telecommarkt zoals T-Mobile en Vodafone maar ook kleinere spelers zoals Youfone en Lebara. Indien je overweegt een minder bekende aanbieder te nemen, kijkt dan eerst op internet voor reviews of de betreffende provider voldoende betrouwbaar is. Dit eld ook voor tussenkopers zoals Belsimpel. Belsimpel is een betrouwbare tussenverkoper van mobiele abonnementen maar een andere webaanbieder hoeft dat niet te zijn.
  • Wilt u een abonnement met telefoon of wil je een sim only abonnement? Met een sim only abonnement krijg je zoals eerder gezegd geen mobiele telefoon en moet je dus voor een eigen toestel zorgen. Doorgaans zijn er veel goedkope sim only aanbiedingen te vinden.

  • Wil je nummerbehoud aanvragen? De meeste providers werken inmiddels goed met elkaar samen, ondanks dat ze concurrenten zijn. De tijd van dat telefoonnummers expliciet voor één provider werden gereserveerd, is voorbij dan gelukkig al heel lang voorbij. Dankzij deze verandering waarbij het bij alle providers mogelijk het nummer te behouden is overstappen een goede optie geworden. Bij nummerbehoud krijg je een tijdelijk nummer totdat je abonnement bij huidig provider is verlopen. Check of bij nummerbehoud je direct dient te betalen in de maanden dat je een tijdelijk nummer hebt of dat dat alleen geldt als je simkaart daadwerkelijk activeert.