Dartbord verlichting: welk systeem kiezen?

Op een professionele manier darten lukt het beste wanneer je hier de juiste spullen voor aanschaft zoals een dartbord, dartpijlen, maar ook de verlichting wordt als een belangrijk accessoire gezien in de dartwereld zowel voor pro's als thuisspelers. Het verminderd namelijk de schaduwen die op het bord zichtbaar worden tijdens het spelen. Goede verlichting zorgt ervoor dat deze problemen tot het verleden behoren. Er zijn verschillende dartborden en merken te vinden die passende verlichting ontwikkeld hebben.

Om de juiste beslissing te nemen in de diverse soorten dart verlichting is het van belang om te achterhalen uit welke verschillende soorten en maten je een keuze kan maken. Bij verschillende dartwinkels koop je de volgend soorten verlichting: Open, gesloten en Boven montage. We lichten ze kort toe:

Open systeem: Een veel voorkomend open systeem is die van Target en Winmau. De plasma verlichting werkt heel erg prettig en geeft voldoende licht tijdens het werpen van dartpijlen. Ook geeft deze vorm van verlichting geen tunnelvisie. Het kan wel zijn dat de lichtsterke te hoog is voor sommige spelers en daardoor heeft het een verblindend effect. Het systeem is wel snel gemonteerd, maar je wilt hierbij ook een rubbere surround kopen om de muur te beschermen tegen missende pijlen.


Gesloten systeem: Je hoeft geen rubbere surround te kopen om de muur te beschermen bij een gesloten systeem. Deze sluit het bord al mooi van de muur af en moet je wel heel gek gooien om de muur daarachter te beschadigen. Het enige nadeel van een gesloten systeem is dat je het kunt ervaren als een tunnelvisie. De ringen zijn wel eenvoudig zelf te bevestigen en je hebt geen andere spullen nodig om het systeem op te hangen. Deze soort ringen zijn vaak ook goedkoper dan andere systemen en worden aangeboden door meerdere aanbieders.