Borstvergroting door middel van lipofilling: Alles wat u moet weten

Als u een borstvergrotende operatie overweegt, zult u al uw mogelijkheden willen leren kennen. Een populaire methode is borstvergroting door lipofilling. Bij deze ingreep wordt vet uit andere delen van uw lichaam naar uw borsten overgebracht. Hier bespreken we alles wat u moet weten over deze vorm van chirurgie, inclusief de voordelen en risico's.

Wat is lipofilling?

Lipofilling is een vorm van borstvergrotende chirurgie waarbij vet uit andere delen van uw lichaam wordt gebruikt om uw borsten meer volume te geven. Dit vet wordt meestal uit gebieden zoals de buik, de dijen of de rug gehaald. Lipofilling wordt vaak gecombineerd met andere technieken, zoals implantaten of een liftoperatie.

Welke voordelen heeft lipofilling?

Er zijn verschillende voordelen aan lipofilling. Ten eerste kan het een natuurlijker uiterlijk en gevoel geven dan implantaten alleen. Ten tweede kan het gebruikt worden om asymmetrie te corrigeren of de vorm van uw borsten te verbeteren. Ten derde is er geen risico op complicaties die verband houden met implantaten, zoals infectie of kapselvorming. Ten slotte is lipofilling minder duur dan sommige andere soorten borstvergrotende chirurgie.

Welke risico's zijn er verboden aan lipofilling?

Er zijn ook enkele risico's verbonden aan lipofilling. Daartoe behoren de mogelijkheid van ongelijkmatige resultaten, knobbels of bultjes onder de huid, en vetnecrose (afsterven van vetcellen). Bovendien kan het zijn dat u meer dan één procedure nodig hebt om het gewenste resultaat te bereiken.

Plastische chirurgen bij Blooming

Als u een borstvergrotende operatie overweegt, bespreek dan zeker al uw mogelijkheden met uw chirurg. Lipofilling is een populaire en doeltreffende optie die u natuurlijk ogende resultaten kan geven. Het is echter belangrijk dat u zich bewust bent van de mogelijke risico's en bijwerkingen voordat u een beslissing neemt.

Bij Blooming Plastische Chirurgie zijn onze chirurgen allemaal BIG-geregistreerd en hebben zij jarenlange ervaring met het uitvoeren van borstvergrotende operaties. Wij zullen samen met u bepalen wat de beste behandeling is voor uw individuele behoeften en doelen.